Melmøl

Melmøl

Hvor kommer melmøl fra?

Man mener at melmøl oprindeligt stammer fra Indien. Herfra er de blevet spredt til Amerika og efterfølgende til Europa sidst i 1800-tallet. Melmøl findes i dag i hele verden og er ofte en uønsket gæst i møller og bagerier og hos fødevareproducenter.

Melmøls livscyklus

Melmøl lever ikke så længe, men til gengæld er de meget aktive i deres korte levetid. Melmøl kan parre sig kort tid efter at det er udklækket, og herefter går der kun nogle få timer, før hunnen er klar til at lægge sine æg. Melmøl lægger ofte deres æg i mel eller gryn eller andet lignende. En melmølhun lægger omkring 200 æg, så få melmøl kan hurtigt blive til rigtig mange.

Efter en til to uger klækker æggene og de små melmøllarver begynder at æde det, de er udklækket i. Ofte vil man opdage larvernes tilstedeværelse fordi de spinder silketråde, som er klistrede og får mel eller gryn til at hænge fast i trådene, sammen med ekskrementer fra larverne.

Hvad spiser melmøl?

Som navnet indikerer, spiser melmøl mel. De kan dog også gå i andre tørvarer, som for eksempel gryn, frø, pasta eller mandler.

Er melmøl farlige?

Melmøl er ikke farlige, men deres larver kan være til stort besvær i fødevareindustrien, da de spiser af fødevarerne og spinder silketråde i dem. Silketrådene er klistrede og dermed sidder ekskrementer, fødevarer og snavs fast i dem. Dermed kan store beholdninger af fødevarer være totalt ødelagt, hvis de angribes af møl.

Hvordan bekæmpes melmøl?

Vi kommer ud og hjælper dig med bekæmpelse af melmøl. Vi står klar med mølfælder med feromonpatroner, og kan give dig en sikringsaftale, så du kan have ro i sindet. Vi foretager også sprøjtebehandlinger.

Ønsker du at høre mere om vores bekæmpelse af melmøl, så kontakt os hurtigst muligt.

Ring til os på 69 15 17 44 eller brug kontaktformularen herunder.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44