Forebyggelse af måger

Hvordan forebygger man måger?

Forebyggende mågebekæmpelse

Også når det kommer til bekæmpelse af måger, passer det gamle ordsprog: ”Det er bedre at forebygge end at helbrede.”

Ved at forhindre mågerne i at slå sig ned hos dig, får du også glæde af indsatsen på den lange bane. Måger kan nemlig godt lide at komme tilbage til vante omgivelser. De ved hvor maden er, hvor reden skal etableres osv. De vender oftest tilbage til det sted, hvor de er blevet udruget.

Flade tage med gode fødekilder i nærheden er altid populære blandt mågerne.

Mågerne, undtagen sølvmågen er fredet. Derfor kan man ikke bare fjerne mågeæggene og/eller skyde mågerne. En fjernelse af mågeæg og unger fra rederne er ulovligt, med mindre man har en tilladelse fra Naturstyrelsen.

Der er dog en lang række andre ting, der kan gøres:

Fjern rederne, før der lægges æg

Det er også tilladt at fjerne mågernes reder, når de har bygget dem. Det skal dog gøres før de har lagt æg. Man skal dog være ret vedholdende, for de giver typisk ikke op efter første redefjernelse. Det vil typisk kræve en del indsatser.

Efter redefjernelsen kan man med fordel fuglesikre med mågepigge, mågewirer eller mågenet, så mågerne ikke har mulighed for at komme igen.

Mågenet

Afhængig af behov og lokation kan et mågenet også være en mulighed til at sikre, at mågerne ikke for landet på dit tag.

Fjern adgang til føde

Mågerne har brug for mad. Til dem selv og deres unger. Når du sørger for, at der ikke er nogle halvt eller helt åbne containere med fødevarer, som mågerne kan nye godt af, finder mågerne andre jagtmarker. Det er derfor en dårlig ide at fodre mågerne.

Øvrige muligheder for bekæmpelse af måger

Ud over ovenstående løsninger til bekæmpelse af måger, er der også en række andre muligheder, som kan anvendes.

Avanceret lydsystem til at skræmme måger

Det er også muligt at anvende lyd til at skræmme mågerne væk. Nogle systemer udsender den samme lyd igen og igen, hvilket mågerne hurtigt gennemskuer. Og så findes der mere avancerede systemer, der først giver (en variation af) lyde, når mågerne kommer. Systemet opfanger, at der er en måge på vej og aktiverer en lyd. Vi kalder det Smart Bird Control.

Skydning af måger

Det er også muligt at skyde mågerne. For at få lov til dette, skal mågerne udgøre en sikkerheds- eller hygiejnerisiko. Det kræver en tilladelse fra både Naturstyrelsen og den lokale politimester. Tilladelsen er ikke helt nem at opnå.

Hvornår er det bedst at sætte ind med forebyggelse af måger?

Jo før, jo bedre. Der er dog en række begrænsninger i forhold til de enkelte metoder. Kontakt os derfor og hør mere om mulighederne.

Effektiv mågebekæmpelse kræver en kombination af løsninger

Oftest skal der mere end en enkelt løsning i spil for at forebygge måger. For at finde den rette løsning, får du besøg af vores konsulent, med speciale i bekæmpelse af fugle. På baggrund af inspektionen og jeres dialog, laver vores konsulent et tilbud til dig på den optimale løsning.

Hvad koster det at forebygge måger?

Det er der ikke noget enkelt svar på. Det afhænger helt og aldeles af, hvilken løsning, der er brug for, for at få bugt med mågerne. Ring til os på 69 15 17 44 eller brug kontaktformularen nederst på siden.

Oprydning efter mågerne

Mågers svineri kan være meget omfattende. Ud over at det er grimt, kan deres mågeklatter forårsage syreskader på de ting, som de er landet på. Derfor er det anbefalelsesværdigt at få renset efter dem. Ud over klatter, kan det også være grene og redemateriale. Det kan vi også hjælp dig med. En stor del af vores kunder, som får hjælp til bekæmpelse af mågerne, får også hjælp til at rense op efter dem. Der er tale om en grovoprensning.

Få hjælp – kontakt os

At du er landet på denne side, tyder op, at du har problemer med måger, som du gerne vil have løst. Det kan vi klare for dig. Ring til os på 69 15 17 44 eller brug kontaktformularen herunder.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44